Provocări și răspunsuri în programul de educație timpurie First7

Generația Technoworld a organizat recent, conferința de educație timpurie First7, care a evidențiat importanța primilor ani de viață în formarea unui copil și care a adus în prim-plan tema sprijinirii nevoilor fiecărui copil. Partenerii locali ai activității au fost TehnoWorld – CRH Company, Fundația Umanitară ASSIST și Universitatea Ștefan cel Mare.

Metode de personalizare a procesului educațional și strategii de incluziune

Participarea a fost gratuită pentru specialiștii care lucrează în sistemul public de învățământ. Au susținut prelegeri Valentina Secară – fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie, Ruth Lue-Quee – consultant educațional UK și Meic Griffiths – Imperium Federation, UK.

Într-o perioadă în care educația timpurie este vitală pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, avem nevoie de inspirație și informații valoroase. Studiile arată că dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială din această perioadă are un impact semnificativ asupra succesului ulterior în viață. Cercetările recente subliniază că 90% din creierul unui copil se formează până la vârsta de cinci ani, iar experiențele din această perioadă influențează abilitățile de învățare, comportamentele și sănătatea mentală pe termen lung. Educația timpurie de calitate este recunoscută de experți ca fiind una dintre cele mai eficiente investiții în viitorul unei societăți” au fost doar câteva idei care s-au desprins pe parcursul conferinței.

Invitații au experimentat metode de personalizare a procesului educațional, strategii de incluziune și instrumente practice care să ajute la crearea unui mediu educațional în care fiecare copil să se simtă valorizat, înțeles și susținut în dezvoltarea sa.